dijous, 16 d’abril del 2020

ORDENA LA LLEGENDA



1-Explica la llegenda de Sant Jordi, que hi havia una vegada un Drac en la vil·la de Montblanc, el qual sembrava el terror entre els habitants de la població, però al final d'aquesta història...de la sang del drac n'acaba sortint una rosa! Però...que passa durant la història perquè d'aquest Drac n'acabi sortint una flor?

Et proposem la següent activitat: Aquí tens una recta numèrica. El número 0 és el Drac i el número 2 és la rosa. El Drac s'acaba convertint en rosa, igual que el 0 s'acaba convertint en 2, però seguint uns passos. Has de col·locar, de manera ordenada, aquests números en la recta. Si els col·loques en la posició correcta, obtindràs la llegenda de Sant Jordi ordenada!


1,9: D'on el Drac s'ha fos neix un roser de roses vermelles com la sang, Sant Jordi en cull la més bonica i l'ofereix a la Princesa, munta a cavall i entre crits de joia, travessa la muralla per la porta i se'n va.

0,2: El terror que el Drac imposava a la vil·la era terrible. Cada dia devorava un parell d'ovelles. Quan li donaren bous i cavalls tampoc en tingué prou.

1,3: I va sorgir un jove cavaller, armat de cap a peus, cavalcant un cavall, amb intenció de salvar la princesa.

0,8: El Rei va acceptar el destí i no va voler cap canvi per cap altre Montblanquí dels qui s'oferien. Vestida de blanc la Princesa va anar al sacrifici.

0,5: I el Rei que era el més Rei, i català, i que vivia a la vila, va posar-hi la seva família en el sorteig, i de l'olla va sortir el nom de la princesa.

1,6:  I envestí amb la fúria el Drac que volia menjar-se la Princesa. El va deixar estomacat confós de tot i vençut.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada